Юридична пенсійна консультація

Задайте своє запитання, натиснувши кнопку нижче

Задайте своє запитання, заповнивши поля нижче

Будь ласка, введіть Ваше ім'я
Будь ласка, введіть Ваш номер телефону
Будь ласка, введіть Ваш email SUPER_SIMPLE_FEEDBACK_VALID_ERRORS_EMAIL
Будь ласка, напишіть своє запитання

Розглянемо питання якщо ви працювали на шкідливій посаді і бажаєте отримувати пенсію за списком № 1 чи № 2 то як дізнатись чи належить ваша посада до шкідливих.

Є декілька постанов якими передбачений перелік шкідливих посад і сама перша це:

  • Постанова Ради Міністрів СССР затверджена 22.08.1958 за № 1173 – з цією постановою виникають дуже багато проблем, наприклад ви працювали на посаді яка передбачає ця постанова і в постанові вона зазначена на російській, але в трудовій книжці запис вашої посади зроблений на Українській мові і це є проблема для Пенсійного фонду оскільки вони будуть вважати, що ваша посада не відноситься до шкідливої оскільки має розбіжності.
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 26.01.1991 року за № 10 – ця постанова цікава ти, що вона ще не потребує атестації робочого місця, наприклад ви працювали на шкідливій посаді до 1992 року і списками даної постанови ваша посада є шкідливою то тоді вам не треба підтверджувати вашу шкідливість наказами про атестацію вашого робочого місця.
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.1994 року № 162 – вже починаючі з 1992 року і беручи до уваги цю постанову для визначення пільгової посади вам вже необхідне буде підтверджувати вашу шкідливість атестацією робочого місця.
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 21.02.2001 за № 163
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 16.01.2003 року за № 36 – в цій постанові є вже багато змін, навіть деякі посади були виключені із списків завдяки державі, оскільки вона вважає, що ці посади не дають право на пільгову пенсію.
  • Постанова Кабінету України від 24.06.2016 року за № 461 – ця постанова по суті вже є останньою на сьогоднішній день, але і в цій постанові не обійшлось без проблем, наприклад ви працювали на посаді яка вважається пільговою за списком № 36 і на сьогоднішній день продовжуєте працювати, але в постанові № 461 вже виключили вашу посаду і весь період з 24.06.2016 року вам не буде зарахований оскільки з цієї постанови була виключена ваша посада.