Юридична пенсійна консультація

Задайте своє запитання, натиснувши кнопку нижче

Задайте своє запитання, заповнивши поля нижче

Будь ласка, введіть Ваше ім'я
Будь ласка, введіть Ваш номер телефону
Будь ласка, введіть Ваш email SUPER_SIMPLE_FEEDBACK_VALID_ERRORS_EMAIL
Будь ласка, напишіть своє запитання

Переведення пенсійної справи за місцем проживання

Згідно п. 1.5 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України 25.11.2005 №22-1 (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України 07.07.2014 №13-1), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.12.2005 №1566/11846, заява на запит пенсійної справи за новим місцем проживання подається пенсіонером особисто до органу, що призначає пенсію, за новим місцем проживання (реєстрації).

Особа, яка звертається за переведенням пенсійної справи, подає до органу Пенсійного фонду України виключно паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України) та пенсійне посвідчення (за наявності). Документи для підтвердження фактичного місця проживання не вимагаються. Взяття на облік здійснюється за адресою, вказаною заявником у заяві.

Таким чином якщо ви змінили місце проживання наприклад з Черкас на Київ і не маєте бажання їздити в Черкаси до Пенсійного фонду якщо виникнуть якісь питання згідно з вашої пенсії то ви маєте право перевести її за місцем проживання.