Юридична пенсійна консультація

Задайте своє запитання, натиснувши кнопку нижче

Задайте своє запитання, заповнивши поля нижче

Будь ласка, введіть Ваше ім'я
Будь ласка, введіть Ваш номер телефону
Будь ласка, введіть Ваш email SUPER_SIMPLE_FEEDBACK_VALID_ERRORS_EMAIL
Будь ласка, напишіть своє запитання

З теоретичного погляду у Законі України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” написано все чітко та красиво. Але на практиці, нерідко, виникають випадки, коли люди не погоджуються з розміром нарахованої пенсії, її відсутністю при досягненні певного віку, перерахунком. Багато нюансів виникає за пенсіями деякої категорії працівників (учителям, лікарям), багатодітним матерям, за списком №1 та списком №2, за пенсіями осіб звільнених з військової служби, служби в органах МВС.

При неправильному розрахунку пенсій та будь-яких розбіжностей щодо пенсійних питань необхідно:

  • написати заяву у 2-х примірниках до районного відділення Пенсійного Фонду;
  • викласти факти та надати підтверджуючі документи;
  • чітко викласти питання та прохання;
  • надіслати поштою з повідомленням про вручення або вручається безпосередньо ПФ із позначкою про прийняття.

Якщо позиція районного Пенсійного Фонду Вас не задовольнила, слід звернутися до обласного ПФ із заявою та додати відповідь районного відділення ПФ. Якщо і там відмова, і у разі незгоди з позицією чиновників обласного ПФ, для того, щоб визначити порушений закон чи ні, якою є перспектива справи, та її правова тактика слід звернутися до юриста у пенсійних справах.

Юристи нашої юридичної компанії надають грамотні юридичні послуги з питань перевірки Вашої пенсійної справи. Ми вивчимо всі обставини, які бралися до уваги при призначенні пенсії: трудовий стаж, страховий стаж, заробітна плата, особливість трудової діяльності, особливі заслуги. Робота наших юристів спрямована на пошук додаткових варіантів та документів для збільшення розміру пенсії, а також тих пенсіонерів, які раніше оформили пенсію і хочуть переконатися в правильності розрахунку Пенсійним Фондом.

Відповідно до українського законодавства всі суперечки з пенсійних питань належать до адміністративних суперечок та розглядаються відповідно до Кодексу адміністративного судочинства.

Важливо зазначити, що у судових справах із цього питання існує успішна судова практика, у т. ч. і рішення КСУ, ЗСУ, на які можна спиратися при зверненні до суду.

Людина має право бути впевненим, що закон, згідно з яким вона діє і працює, не зміниться для нього в гірший бік. А ми як юристи звикли поважати закон і відстоювати права наших клієнтів.