Юридична пенсійна консультація

Задайте своє запитання, натиснувши кнопку нижче

Задайте своє запитання, заповнивши поля нижче

Будь ласка, введіть Ваше ім'я
Будь ласка, введіть Ваш номер телефону
Будь ласка, введіть Ваш email SUPER_SIMPLE_FEEDBACK_VALID_ERRORS_EMAIL
Будь ласка, напишіть своє запитання

На даний момент дуже багатьом пенсіонерам, які є громадянами України припинили виплачувати пенсію у зв’язку з перебуванням на окупованих територіях і багато хто не може відновити виплату пенсії або ж відновили виплату, але за час поки пенсія не виплачувалася накопичилася велика сума заборгованості, яку Пенсійний фонд теж не хоче виплачувати. Це зараз велика проблема. Багато пенсіонерів не знаючи своїх прав втрачають єдиний дохід, бо Пенсійний фонд грубо порушує законодавство України що призводить до порушенню прав пенсіонерів.

В багатьох із вас сума заборгованості яку повинен вам виплатити пенсійний фонд може складати понад ста тисяч гривень, чому ви повинні дарувати законним шляхом зароблені гроші.

Позиції Великої Палати Верховного Суду зазначила, що відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Згідно із частиною першою статті 46 Конституції України громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом.

Європейська соціальна хартія (переглянута) від 03 травня 1996 року, ратифікована Законом України від 14 вересня 2006 року № 137-V, яка набрала чинності з 01 лютого 2007 року (далі – Хартія), визначає, що кожна особа похилого віку має право на соціальний захист (пункт 23 частини І). Ратифікувавши Хартію, Україна взяла на себе міжнародне зобов’язання запроваджувати усіма відповідними засобами досягнення умов, за яких можуть ефективно здійснюватися права та принципи, що закріплені у частині І Хартії. Отже, право особи на отримання пенсії як складова частина права на соціальний захист є її конституційним правом, яке гарантується міжнародними зобов’язаннями України.

Виходячи з вищевикладеного наша юридична компанія допоможе вам повернути невиплачену заборгованість вашої пенсії за весь період її не виплати.