Юридична пенсійна консультація

Задайте своє запитання, натиснувши кнопку нижче

Задайте своє запитання, заповнивши поля нижче

Будь ласка, введіть Ваше ім'я
Будь ласка, введіть Ваш номер телефону
Будь ласка, введіть Ваш email SUPER_SIMPLE_FEEDBACK_VALID_ERRORS_EMAIL
Будь ласка, напишіть своє запитання

За підрахунками фахівців Міністерства соціальної політики, 45% українців мають перспективу в 60 років так і не вийти на «заслужений відпочинок», через брак стажу. Так може статись  для 60-річних українців вже у 2027 році.

Але існує і альтернатива – до досягнення пенсійного віку, навіть не працюючи офіційно, за власною ініціативою можна укласти угоду про сплату єдиного соціального внеску. Робиться це у відділі податкової служби за місцем реєстрації особи.

З 1 вересня такий внесок становить 1,1 тис. гривень, тобто 22% від мінімальної зарплати (5 тис. гривень), при цьому розмір мінімальної пенсії складаэ 2 тис. гривень. Тобто, заплативши зараз 1,1 тис. гривень можна згодом отримати, як мінімум 2 тис. гривень.

Але докуповувати стаж в необмежених кількостях не вийде: стаж купується по одному місяцю, і в розмірах не більших, аніж покупцеві необхідно для виходу на пенсію.

Якщо ж майбутньому пенсіонерові, який зіткнувся з нестачею стажу, буде необхідно, то він цілком може докупити собі ще кілька років, сплачуючи деякий час від 2 і більше мінімальних ЄСВ на місяць.