Юридична пенсійна консультація

Задайте своє запитання, натиснувши кнопку нижче

Задайте своє запитання, заповнивши поля нижче

Будь ласка, введіть Ваше ім'я
Будь ласка, введіть Ваш номер телефону
Будь ласка, введіть Ваш email SUPER_SIMPLE_FEEDBACK_VALID_ERRORS_EMAIL
Будь ласка, напишіть своє запитання

Виплата пенсії за весь період якщо ви її не отримували з вини Пенсійного фонду

Розглянемо наступне питання яке може стосуватись саме вас: ви як пенсіонер який вже тривалий час стоїть на обліку в Пенсійному фонді (наприклад 10 років) і отримує пенсію, однак нещодавно ви дізнались, що Пенсійний фонд весь цей час недоплачував вам вашу законну суму яку призначив, такою підставою може бути обмеження виплати пенсії це коли вам призначили пенсію 13 тисяч гривень, а згідно законом обмеження виплати 5 тисяч гривень, однак кожен рік обмеження підіймається але ваша пенсія як була 5 тисяч так і залишилась, що тоді робити і як відстояти свої права і повернути всі суми які заборгував вам Пенсійний фонд.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав своєчасно з власної вини, виплачуються за минулий час, але не більше ніж за три роки до дня звернення за отриманням пенсії. У цьому разі частина суми неотриманої пенсії, але не більш як за 12 місяців, виплачується одночасно, а решта суми виплачується щомісяця рівними частинами, що не перевищують місячного розміру пенсії. Нараховані суми пенсії, не отримані з вини органу, що призначає і виплачує пенсію, виплачуються за минулий час без обмеження будь-яким строком з нарахуванням компенсації втрати частини доходів. Компенсація втрати частини пенсії у зв’язку з порушенням строків її виплати пенсіонерам здійснюється згідно із законом.

Виходячи з вище викладеного якщо у вас виникла така ситуації ви маєте право на отримання тієї виплати яку не виплатив вам Пенсійний фонд за весь період, а також на компенсацію за таку невиплату.